FunFon
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FunFon

Форум за убиване на свободното време
 
ИндексИндекс  ГалерияГалерия  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  

 

 Колеж "ТЕЛЕМАТИКА"

Go down 
АвторСъобщение
bladerunner
Модератор
Модератор
bladerunner


Брой мнения : 730
Location : с. Стърчипишково
Registration date : 16.01.2009

Колеж "ТЕЛЕМАТИКА" Empty
ПисанеЗаглавие: Колеж "ТЕЛЕМАТИКА"   Колеж "ТЕЛЕМАТИКА" Icon_minitimeНед Мар 08, 2009 6:44 pm

олеж "Телематика" със седалище гр. Стара Загора е самостоятелно висше училище, създадено с решение на Народното събрание от 25.07.2002г., публикувано в ДВ бр.75 от 02.08.2002г.

Утвърден прием на студенти от Министерски съвет за учебната 2007 - 2008 година с Решение № 379/02.06.2007 г.

МИСИЯТА на ВУ – колеж „Телематика”, Стара Загора, се изразява във въвеждане на съвременни професионални изисквания и използване на най-нови активни методи и средства за обучение и интегриране на своите ресурси с помощта на национални и международни компании, фирми, програми и проекти, за да:

1. Развива изследванията и професионализма в областта на електрониката, компютърните, комуникационните и информационните технологии. Да разпространява най-новите знания и разширява тяхното практическо използване в сферата на модерната икономика, развиващия се туризъм и организацията на кетъринга.
2. Привлича студенти от региона, страната и чужбина за обучение по предмета на своята дейност.
3. Постига висококачествена пазарно ориентирана подготовка по най-новите знания и професионални компетентности и постоянно да я подобрява.
4. Осигурява пълноценно продължаващо образование на своите възпитаници през целия им професионален живот.

ВУ – колеж „Телематика”, Стара Загора, ОБЯВЯВА тази своя МИСИЯ пред държавата и обществото и с нея заема достойно място в конкурентния пазар на образователните услуги в България!

Произтичащите от МИСИЯТА цели на ВУ – колеж „Телематика” се изразяват в:

1.Подготовка на релевантни на международните изисквания професионални бакалаври в областта на електрониката, компютърните, комуникационните и информационните технологии в различни сфери на живота и в унисон с изискванията на пазарното стопанство и потребностите на страната и Европейския съюз.
2. Изграждане на нов тип специалисти за работа в условията на пазарна среда и конкуренция, притежаващи високи професионални компетентности чрез използване на съвременни методи, средства и баланс между репродуктивни, продуктивни и творчески знания и практически умения.
3. Съдействие за целенасочена професионална реализация на своите випускници в съответствие с поведението и изискванията на европейското и националното стопанство.
4. Принос в ускоряване на процесите на демократизация в страната за приобщаването й към ценностната система на европейската цивилизация и пълноценното интегриране на България със страните от Европейската общност.

Като недържавна академична институция ВУ – колеж „Телематика” отстоява правото си да бъде призната и да упражнява своята дейност в съответствие със законите на страната. По естествен начин се превръща в алтернатива на традиционния тип висши училища с унифицирано учебно съдържание, класическа структура и конвенционално управление. От тука произтича:

ПРЕДМЕТЪТ НА ДЕЙНОСТ на ВУ – колеж „Телематика” се изразява в пазарно ориентирана подготовка на професионални бакалаври чрез тригодишен курс на обучение по утвърдените от Академичния съвет (Протокол № 27/13.10.) специалности, както и развитие на науката и практиката в тази сфера.


В колеж "Телематика" студентите се обучават редовно и задочно за придобиване на висше образование в степен "Професионален бакалавър", с продължителност 6-7 семестъра (три учебни години), съгласно чл. 17 ал. 6 и чл. 42 ал. 1, 5 и 6 от ЗВО. На чуждестранните студенти се дава възможност да изучават български език в подготвителен курс.
Предлаганият образователен модел е с високо качество и предпоставя успешна реализация на пазара на труда у нас и в Европа.

Нашето учебно заведение се ползва с безупречна репутация сред българската общественост и в чужбина.

Контакти:
http://www.telematika-college.com/site/forum/index.php
http://www.telematika-college.com/site/news.php
Върнете се в началото Go down
 
Колеж "ТЕЛЕМАТИКА"
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
FunFon :: Градове в България/Университети :: Стара Загора-
Идете на: