FunFon

Форум за убиване на свободното време
 
ИндексИндекс  ГалерияГалерия  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори  ТърсенеТърсене  ПотребителиПотребители  Потребителски групиПотребителски групи  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  

Share | 
 

 ИНЖЕНЕР, ИНДУСТРИАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ ! ! !

Go down 
Иди на страница : 1, 2  Next
АвторСъобщение
ruhl
Admin
Admin
avatar

Брой мнения : 798
Age : 31
Location : In Max
Registration date : 18.03.2008

ПисанеЗаглавие: ИНЖЕНЕР, ИНДУСТРИАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ ! ! !   Чет Мар 27, 2008 12:56 pm

ИНЖЕНЕР, ИНДУСТРИАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ


КЪДЕ ЩЕ СЕ РЕАЛИЗИРАМ?
Инженерът по индустриален мениджмънт осъществява организационно-управленска дейност при производството на продукти и извършването на услуги в организации и фирми от материалната и извън материалната сфери, на длъжности, изискващи висока квалификация и професионална подготовка в тази област.

КАКВО ЩЕ РАБОТЯ?
В своята работа инженер-мениджърът съчетава практичността на икономиста, фантазията на новатора, оперативността на мениджъра и техническия усет и прагматичността на инженера. Той работи в областта на производствения мениджмънт, маркетинга, иновациите в производството, научно-изследователската, преподавателска и административна дейност.

КАКВО СЕ ИЗИСКВА ОТ МЕН?
• Съобразителност, логическо мислене, комбинативност и способност за вземане на бързи и адекватни решения;
• Генериране на идеи и нестандартни решения;
• Способност за работа в екип;
• Чувство за отговорност и устойчивост при критични ситуации.

С КАКВО ЩЕ РАБОТЯ?
Инженерът по индустриален мениджмънт в своята професионална дейност използва техническа и нормативна документация, пишещи и чертожни средства, компютърна техника, съвременна офис-техника, а така също и технически средства за комуникация.

С КОГО ЩЕ РАБОТЯ?
Професионалните контакти на инженера по индустриален мениджмънт са вътрешни с конструктори и технолози, специалисти по логистика, нормировчици на труд и разход на материали, администрацията и ръководството на фирмата (организацията), компютърни специалисти, икономисти и пр. Външните контакти са с клиенти, консултанти, търговци, дистрибутори, ръководители на фирми и организации и др.

КЪДЕ ЩЕ РАБОТЯ?
Основно работно място на инженера по индустриален мениджмънт е кабинет или офис с нормални параметри на работната среда – чистота и температура на въздуха, осветеност на работната среда и др.

КАК ДА СЕ ОБУЧА?

В Техническите университети по специалността "Индустриален мениджмънт".

КАКВО ЩЕ ИЗУЧАВАМ?
Висша математика, Физика, Химия, Изследване на операциите, Проектиране на системи за мениджмънт, Операционен мениджмънт, Информационни системи в мениджмънта, Мениджмънт на проекти, Финансов мениджмънт, Информационни системи в мениджмънта, Мениджмънт на проекти, Финансов мениджмънт, Борси и борсови операции, Мениджмънт на риска, Маркетингови изследвания, Проектиране на индустриални системи, Индустриални отношения, Маркетингови комуникации, Социотехнически системи, Фирмена култура, Управление на персонала и др.
-------------------------
Колеги,стягайте си д-татата щото има много за учене,а спец. изобщо не е лесно.Но за сметка на това виждате колко много предимства има (все пак това са си две спец. в 1).Да живеят универсалните войници..ъъъ...студенти,де. cheers cheers cheers

_________________
19 години народна власт - 19 години цирк..
Интериорен дизайн


Последната промяна е направена от ruhl на Чет Мар 27, 2008 1:14 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.tallbox.org
ruhl
Admin
Admin
avatar

Брой мнения : 798
Age : 31
Location : In Max
Registration date : 18.03.2008

ПисанеЗаглавие: Re: ИНЖЕНЕР, ИНДУСТРИАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ ! ! !   Чет Мар 27, 2008 1:08 pm

Специалност Индустриален Мениджмънт

В специалността Индустриален мениджмънт се подготвят бакалаври по една от най-интересните и привлекателни професии в днешно време - професията Инженер-Мениджър.

С какво тази професия се различава от останалите и какво я прави особено предпочитана?

За да работи ефективно, всяка бизнесорганизация трябва да управлява целенасочено, системно и обосновано дейността си в няколко основни функционални области: маркетинг, иновации, производство, финанси и персонал, интегрирани чрез системата за управление.

Затова всеки трябва да помисли може ли:

* да започне собствен бизнес и да бъде конкурентоспособен специалист, без да знае как се осъществяват тези основни функции, след като всяка от тях изисква специфични подходи, знания и умения;
* да бъде предпочитан и компетентен мениджър без инженерни знания в областта на техниката и технологиите, без солидна езикова и компютърна подготовка и без познаване на бизнеспредприемачеството?

В световната практика инженер-мениджърите са едни от проспериращите и търсени специалисти, защото те съчетават у себе си практичността на икономиста, фантазията на иноватора, оперативността на мениджъра и техническия усет и прагматичността на инженера.

Катедра Икономика, индустриален инженеринг и мениджмънт разполага със собствена материална база на съвременно равнище и висококвалифицирани преподаватели, които прилагат своите знания, умения и опит в обучението и създаването на възможности за успешна кариера на инженер-мениджъра в бизнеса!

Завършилият специалността Индустриален мениджмънт може да бъде уверен, че ще се реализира успешно като мениджър в малкия и среден бизнес или в големи бизнесорганизации.

Базовата инженерна подготовка дава солидни знания в областта на машиностроенето, електротехниката и електрониката. Чрез избираеми инженерни дисциплини се задълбочават инженерните знания в областта на компютърните, енергийните, транспортните или други системи. Широкопрофилното инженерно обучение създава предпоставки за вземане на компетентни управленски решения в различните отрасли на икономиката.

Чрез задълбочена мениджърска подготовка студентите получават знания и умения за успешно управление на цялостната дейност на бизнесорганизацията. Тя развива техните качества, защото мениджмънтът е не само наука, но и изкуство, изисква висок интелект, но и професионални знания, които могат да се овладеят и ефективно да се използват.

Обучението в маркетинговата област дава знания как да се проучват пазарите, да се разработват маркетингови стратегии и политики на бизнесорганизацията така, че стоките и услугите да се продават успешно.

Иновационната дейност е основно средство на бизнесорганизацията за осигуряването на конкурентоспособност и за оцеляване в условията на конкуренция. Обучението в тази област показва как да се приеме предизвикателството на непрекъснатите промени, т.е. как мениджърът да бъде иновативен.

От учебни дисциплини в областта на производствения инженеринг и мениджмънт се научава как да се произвежда продукция при минимални разходи на време и ресурси и се осигурява желаното от потребителите качество.

Чрез подготовката в областта на икономиката и финансите се придобиват знания как да се постигнат положителни финансови резултати, как рискът от провал да се направи минимален, а вземаните решения - икономически обосновани.

Обучението в областта мениджмънт на човешките ресурси подготвя студентите да прилагат подходи за планиране, развитие и усъвършенстване на персонала, чрез които да се постигне най-доброто им използване при взаимна полза за хората, бизнесорганизацията и обществото като цяло.

Езиковата подготовка в специализираната лингвистична лаборатория дава възможност на завършилите да контактуват с бизнесмени от целия свят.

Всичко това, съчетано с активно обучение по информатика в собствени компютърни лаборатории на съвременно равнище, убеждава, че който идва при нас, получава точно тази професия, за която е мечтал!

Бакалавърската степен инженер-мениджър е предпоставка за по-нататъшно магистърско обучение за придобиване на по-високата професионална квалификация магистър по индустриален мениджмънт.
-----------------
А кажете,че не се надъхахте?

_________________
19 години народна власт - 19 години цирк..
Интериорен дизайн
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.tallbox.org
ruhl
Admin
Admin
avatar

Брой мнения : 798
Age : 31
Location : In Max
Registration date : 18.03.2008

ПисанеЗаглавие: Re: ИНЖЕНЕР, ИНДУСТРИАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ ! ! !   Чет Мар 27, 2008 1:22 pm

Квалификационна характеристика на инженер-мениджър
образователно-квалификационна степен бакалавър

специалност: Индустриален мениджмънт
професионално направление: Общо инженерство

Анотация

Настоящата квалификационна характеристика определя професионалното предназначение на специалисти с висше образование с образователно-квалификационна степен бакалавър по специалност индустриален мениджмънт в направление Общо инженерство, както и квалификационните изисквания към неговата подготовка.

Предназначение на специалиста и области на реализация

Специалистите, завършили специалността индустриален мениджмънт трябва да осъществяват: организационно-управленска дейност при производството на продукти и извършването на услуги в организации от материалната и извънматериалната сфера, включително ръководене на звена и отдели на нисшите равнища на управление в стопански и нестопански организации; работа като специалисти в отдели и бюра, занимаващи се с производство, маркетинг, персонал, технико-икономически анализи и др.; внедряване на иновационни проекти; управление на малки фирми за производство и извършване на услуги; бизнес-предприемачество и др.
Инженер-мениджърите могат да работят във всички държавни предприятия и организации на длъжности, изискващи висше образование и професионална подготовка в тази област, както и във фирми и предприятия на частния сектор.

Изисквания към подготовката на специалиста

Завършилите бакалавърска степен на специалност индустриален мениджмънт трябва да притежават достатъчна фундаментална, специална инженерна и мениджърска подготовка, които: да имат необходимите общо образователни, инженерни и мениджърски знания в областта на математиката, компютърните науки, техниката, технологиите и ресурсите и по-специално по използване на математически методи в мениджмънта, приложение на програмни продукти за решаване на управленски задачи,основни производствени технологии; да познават функциите, принципите и методите за мениджмънт в областта на производството, маркетинга, иновационните дейности, персонала и финансите; да прилагат икономическите подходи за мениджмънт на организациите, подходите за работа с хора, основните правни положения и да ползват чужд език на бизнес равнище.

_________________
19 години народна власт - 19 години цирк..
Интериорен дизайн
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.tallbox.org
Boon
Admin
Admin
avatar

Брой мнения : 275
Age : 30
Location : Haskovo / Bourgas
Registration date : 18.03.2008

ПисанеЗаглавие: Re: ИНЖЕНЕР, ИНДУСТРИАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ ! ! !   Чет Мар 27, 2008 2:11 pm

Инд. мениджмънт .... НАЙ-ДОБРИТЕ ! Smile Универсални войници cheers

_________________
Just Be Yourself ... And Always Follow Your Dreams ... WILD!!! Dreams !!!
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://funfon.yoo7.com
station
Admin
Admin
avatar

Брой мнения : 224
Age : 30
Location : Stara Zagora\Bourgas
Registration date : 19.03.2008

ПисанеЗаглавие: Re: ИНЖЕНЕР, ИНДУСТРИАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ ! ! !   Чет Мар 27, 2008 2:34 pm

The Best Of The best Very Happy:D:D mir mir mir

_________________
"LIVE OR DIE,MAKE YOUR CHOICE"
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Mariq

avatar

Брой мнения : 61
Age : 29
Location : Karlovo\Bourgas
Registration date : 19.03.2008

ПисанеЗаглавие: Re: ИНЖЕНЕР, ИНДУСТРИАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ ! ! !   Съб Мар 29, 2008 2:36 am

Браво,на теб....ти маи си първият,които хвали индустриалния....Така,че колеги да стискаме зъби и да завършим...някак... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
ruhl
Admin
Admin
avatar

Брой мнения : 798
Age : 31
Location : In Max
Registration date : 18.03.2008

ПисанеЗаглавие: Re: ИНЖЕНЕР, ИНДУСТРИАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ ! ! !   Съб Мар 29, 2008 5:28 pm

Mariq написа:
Браво,на теб....ти маи си първият,които хвали индустриалния....Така,че колеги да стискаме зъби и да завършим...някак... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Е един оптимист трябва да има все пак Razz Но,спец. наистина си е хубава ама нас ни мързи! Сводник

_________________
19 години народна власт - 19 години цирк..
Интериорен дизайн
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.tallbox.org
em4o

avatar

Брой мнения : 1
Registration date : 09.08.2008

ПисанеЗаглавие: Re: ИНЖЕНЕР, ИНДУСТРИАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ ! ! !   Съб Авг 09, 2008 3:24 pm

първо искам да благодаря за инфото на специалността, защото аз сега ще съм първа година в ТУ тази специалност и имах нужда от някои разяснения ..... Не трябва да се плашим от това че специалността е трудна , важното е да знаем за какво учим , защото има такива които учат и в край на сметка незнаят защо се мъчат толкова много Smile мерси отново Wink
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
ruhl
Admin
Admin
avatar

Брой мнения : 798
Age : 31
Location : In Max
Registration date : 18.03.2008

ПисанеЗаглавие: Re: ИНЖЕНЕР, ИНДУСТРИАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ ! ! !   Вто Сеп 02, 2008 12:14 am

Pak zapovqdai,ako mojem da ti pomognem s neshto-kazvai.
PS:Syjalqvam za latinicata ama nqmam tuka v UK kirilica na laptopa Smile SHtom se pribera shte opravq vsichko ili nqkoi ot drugite moderatori da opravi kashata.

_________________
19 години народна власт - 19 години цирк..
Интериорен дизайн
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.tallbox.org
ruhl
Admin
Admin
avatar

Брой мнения : 798
Age : 31
Location : In Max
Registration date : 18.03.2008

ПисанеЗаглавие: Re: ИНЖЕНЕР, ИНДУСТРИАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ ! ! !   Пет Яну 16, 2009 2:25 am

Ебаси оптимизма струй от вас,ама все още ли е така????

_________________
19 години народна власт - 19 години цирк..
Интериорен дизайн
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.tallbox.org
Jenn

avatar

Брой мнения : 7
Registration date : 01.08.2009

ПисанеЗаглавие: Re: ИНЖЕНЕР, ИНДУСТРИАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ ! ! !   Съб Авг 01, 2009 9:06 am

Има цял сайт за тази специалност,а аз още се чудя дали да я записвам .Ако не бъркам ,става дума за индустриалния мениджмънт в Бургас ,нали?
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
dembi_bs
Phone God
avatar

Брой мнения : 434
Location : Бургас
Registration date : 20.03.2008

ПисанеЗаглавие: Re: ИНЖЕНЕР, ИНДУСТРИАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ ! ! !   Съб Авг 01, 2009 1:32 pm

Jenn написа:
Има цял сайт за тази специалност,а аз още се чудя дали да я записвам .Ако не бъркам ,става дума за индустриалния мениджмънт в Бургас ,нали?
да Smile
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://dembibs.aha.bg
Jenn

avatar

Брой мнения : 7
Registration date : 01.08.2009

ПисанеЗаглавие: Re: ИНЖЕНЕР, ИНДУСТРИАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ ! ! !   Съб Авг 01, 2009 5:35 pm

Кой от вас работи по специалността си ?Като гледам я има във всеки технически ВУЗ,ама търсене има ли ?Аз с инж. дизайн искам да се занимавам ,ама не успях да вляза тая спец.Та сега падна едно чудене ...
Аз са ТУ София говоря ,там май ги мъчат повече.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
dembi_bs
Phone God
avatar

Брой мнения : 434
Location : Бургас
Registration date : 20.03.2008

ПисанеЗаглавие: Re: ИНЖЕНЕР, ИНДУСТРИАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ ! ! !   Съб Авг 01, 2009 7:32 pm

навсякъде си е мъчение според мене все пак висше учим.По вапроса кой какво работи повечето все още учим като от хората във форума сме 2-ри срещу 3-ти курс ИМ във ВХТИ Бургас Smile.Казват ни че ще излезем инйенер-икономисти но според мене баят от дисциплините са доста остарели като матерял за учене.Просто е така в България ако не четеш сам ще знаеш само това което те научи даскала учил същото през 70-те години Sad.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://dembibs.aha.bg
Jenn

avatar

Брой мнения : 7
Registration date : 01.08.2009

ПисанеЗаглавие: Re: ИНЖЕНЕР, ИНДУСТРИАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ ! ! !   Съб Авг 01, 2009 9:16 pm

Това е хубаво че ви мъчат . Twisted Evil Обаче главата ми не може да измисли какво се крие зад това съкращение ВХТИ.Very Happy А иначе навсякъде ти бутат остарели дисциплини(предмети),чудят се с какво да ти запълнят програмата.Наскоро с една позната омувахме защо са й сложили анатомия да учи ,като е спец. социални дейсности Very Happy Има ги хиляди такива кУриози .Ама пък ви се кефя на ентусиазма с който е направена страничката ,някак си да ти се прииска да учиш това .Ама аз май почвам да се отказвам...
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
dembi_bs
Phone God
avatar

Брой мнения : 434
Location : Бургас
Registration date : 20.03.2008

ПисанеЗаглавие: Re: ИНЖЕНЕР, ИНДУСТРИАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ ! ! !   Съб Авг 01, 2009 9:42 pm

Висш химико-технологически институт означава абривиатурата.ти в Бургас ли мислиш да записваш?
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://dembibs.aha.bg
Jenn

avatar

Брой мнения : 7
Registration date : 01.08.2009

ПисанеЗаглавие: Re: ИНЖЕНЕР, ИНДУСТРИАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ ! ! !   Съб Авг 01, 2009 10:50 pm

Не в ТУ София .Но както казах май вече не смятам ,поотказах се .Ще си уча едни други дивотии. Ама в Бургас ше се ходи за спирит ,да ви се порадвам на фестивала Радост
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
dembi_bs
Phone God
avatar

Брой мнения : 434
Location : Бургас
Registration date : 20.03.2008

ПисанеЗаглавие: Re: ИНЖЕНЕР, ИНДУСТРИАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ ! ! !   Нед Авг 02, 2009 8:14 am

Jenn написа:
Не в ТУ София .Но както казах май вече не смятам ,поотказах се .Ще си уча едни други дивотии. Ама в Бургас ше се ходи за спирит ,да ви се порадвам на фестивала Радост
ще е яко ама май баят парички е билета.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://dembibs.aha.bg
Jenn

avatar

Брой мнения : 7
Registration date : 01.08.2009

ПисанеЗаглавие: Re: ИНЖЕНЕР, ИНДУСТРИАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ ! ! !   Нед Авг 02, 2009 2:43 pm

Е нормално е ...пък и доста добре е организиран феста .Само че мисля че ще има още по-малко хора сравнение с миналата година .
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
ruhl
Admin
Admin
avatar

Брой мнения : 798
Age : 31
Location : In Max
Registration date : 18.03.2008

ПисанеЗаглавие: Re: ИНЖЕНЕР, ИНДУСТРИАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ ! ! !   Пон Авг 03, 2009 10:33 am

Jenn написа:
Е нормално е ...пък и доста добре е организиран феста .Само че мисля че ще има още по-малко хора сравнение с миналата година .
Добре дошла в клуба.Аз май феста само ще го слушам,седейки си на столче. Razz

_________________
19 години народна власт - 19 години цирк..
Интериорен дизайн
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.tallbox.org
ruhl
Admin
Admin
avatar

Брой мнения : 798
Age : 31
Location : In Max
Registration date : 18.03.2008

ПисанеЗаглавие: Re: ИНЖЕНЕР, ИНДУСТРИАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ ! ! !   Пон Авг 03, 2009 10:46 am

Бе като посетител на форума-добре дошла.Но ако ще се записваш да го учиш това нещо се въоръжи с купища нерви и считай,че свободно време освен за 1 сън-няма да имаш.Има купчини предмети,които за нищо не стават,но ние си ги учим-е все пак нали 78-годишния ПЪРЧ-така наречен проф. трябва да мъчи студентите и да им причинява психичесла болка(разцепваща и изпепеляваща мозъчните Ви клетики).

_________________
19 години народна власт - 19 години цирк..
Интериорен дизайн
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.tallbox.org
Jenn

avatar

Брой мнения : 7
Registration date : 01.08.2009

ПисанеЗаглавие: Re: ИНЖЕНЕР, ИНДУСТРИАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ ! ! !   Пон Авг 03, 2009 6:07 pm

Ясно ,това го има във всеки по-сериозен ВУЗ.Няма накъде ,щом учиш в БГ Laughing
В крайна сметка аз избрах тази специланост .Да ми е честито ...
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
ruhl
Admin
Admin
avatar

Брой мнения : 798
Age : 31
Location : In Max
Registration date : 18.03.2008

ПисанеЗаглавие: Re: ИНЖЕНЕР, ИНДУСТРИАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ ! ! !   Съб Авг 08, 2009 11:47 am

Да ти е честито и от мен....В кое УНИ я избра?

_________________
19 години народна власт - 19 години цирк..
Интериорен дизайн
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.tallbox.org
Boon
Admin
Admin
avatar

Брой мнения : 275
Age : 30
Location : Haskovo / Bourgas
Registration date : 18.03.2008

ПисанеЗаглавие: Re: ИНЖЕНЕР, ИНДУСТРИАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ ! ! !   Нед Авг 16, 2009 11:21 pm

Ако е избрала ТУ Very Happy Господ да е прости Very Happy

_________________
Just Be Yourself ... And Always Follow Your Dreams ... WILD!!! Dreams !!!
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://funfon.yoo7.com
Jenn

avatar

Брой мнения : 7
Registration date : 01.08.2009

ПисанеЗаглавие: Re: ИНЖЕНЕР, ИНДУСТРИАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ ! ! !   Сря Авг 26, 2009 3:51 pm

Всеки това повтраря за тоз ВУЗ...
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: ИНЖЕНЕР, ИНДУСТРИАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ ! ! !   

Върнете се в началото Go down
 
ИНЖЕНЕР, ИНДУСТРИАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ ! ! !
Върнете се в началото 
Страница 1 от 2Иди на страница : 1, 2  Next

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
FunFon :: Какво учим в Университета :: За специалноста Индустриален мениджмънт-
Идете на: