FunFon

Форум за убиване на свободното време
 
ИндексИндекс  ГалерияГалерия  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори  ТърсенеТърсене  ПотребителиПотребители  Потребителски групиПотребителски групи  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  

Share | 
 

 Колеж "ТЕЛЕМАТИКА"

Go down 
АвторСъобщение
bladerunner
Модератор
Модератор
avatar

Брой мнения : 730
Location : с. Стърчипишково
Registration date : 16.01.2009

ПисанеЗаглавие: Колеж "ТЕЛЕМАТИКА"   Нед Мар 08, 2009 6:44 pm

олеж "Телематика" със седалище гр. Стара Загора е самостоятелно висше училище, създадено с решение на Народното събрание от 25.07.2002г., публикувано в ДВ бр.75 от 02.08.2002г.

Утвърден прием на студенти от Министерски съвет за учебната 2007 - 2008 година с Решение № 379/02.06.2007 г.

МИСИЯТА на ВУ – колеж „Телематика”, Стара Загора, се изразява във въвеждане на съвременни професионални изисквания и използване на най-нови активни методи и средства за обучение и интегриране на своите ресурси с помощта на национални и международни компании, фирми, програми и проекти, за да:

1. Развива изследванията и професионализма в областта на електрониката, компютърните, комуникационните и информационните технологии. Да разпространява най-новите знания и разширява тяхното практическо използване в сферата на модерната икономика, развиващия се туризъм и организацията на кетъринга.
2. Привлича студенти от региона, страната и чужбина за обучение по предмета на своята дейност.
3. Постига висококачествена пазарно ориентирана подготовка по най-новите знания и професионални компетентности и постоянно да я подобрява.
4. Осигурява пълноценно продължаващо образование на своите възпитаници през целия им професионален живот.

ВУ – колеж „Телематика”, Стара Загора, ОБЯВЯВА тази своя МИСИЯ пред държавата и обществото и с нея заема достойно място в конкурентния пазар на образователните услуги в България!

Произтичащите от МИСИЯТА цели на ВУ – колеж „Телематика” се изразяват в:

1.Подготовка на релевантни на международните изисквания професионални бакалаври в областта на електрониката, компютърните, комуникационните и информационните технологии в различни сфери на живота и в унисон с изискванията на пазарното стопанство и потребностите на страната и Европейския съюз.
2. Изграждане на нов тип специалисти за работа в условията на пазарна среда и конкуренция, притежаващи високи професионални компетентности чрез използване на съвременни методи, средства и баланс между репродуктивни, продуктивни и творчески знания и практически умения.
3. Съдействие за целенасочена професионална реализация на своите випускници в съответствие с поведението и изискванията на европейското и националното стопанство.
4. Принос в ускоряване на процесите на демократизация в страната за приобщаването й към ценностната система на европейската цивилизация и пълноценното интегриране на България със страните от Европейската общност.

Като недържавна академична институция ВУ – колеж „Телематика” отстоява правото си да бъде призната и да упражнява своята дейност в съответствие със законите на страната. По естествен начин се превръща в алтернатива на традиционния тип висши училища с унифицирано учебно съдържание, класическа структура и конвенционално управление. От тука произтича:

ПРЕДМЕТЪТ НА ДЕЙНОСТ на ВУ – колеж „Телематика” се изразява в пазарно ориентирана подготовка на професионални бакалаври чрез тригодишен курс на обучение по утвърдените от Академичния съвет (Протокол № 27/13.10.) специалности, както и развитие на науката и практиката в тази сфера.


В колеж "Телематика" студентите се обучават редовно и задочно за придобиване на висше образование в степен "Професионален бакалавър", с продължителност 6-7 семестъра (три учебни години), съгласно чл. 17 ал. 6 и чл. 42 ал. 1, 5 и 6 от ЗВО. На чуждестранните студенти се дава възможност да изучават български език в подготвителен курс.
Предлаганият образователен модел е с високо качество и предпоставя успешна реализация на пазара на труда у нас и в Европа.

Нашето учебно заведение се ползва с безупречна репутация сред българската общественост и в чужбина.

Контакти:
http://www.telematika-college.com/site/forum/index.php
http://www.telematika-college.com/site/news.php
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
 
Колеж "ТЕЛЕМАТИКА"
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
FunFon :: Градове в България/Университети :: Стара Загора-
Идете на: